Over

De afkorting RV & PC Voerendaal staat voor:

“Rij vereniging & Pony club Voerendaal”.

De vereniging is in november 1976 opgericht en heeft na veel noeste arbeid en vooral team spirit op 1986 de huidige locatie in gebruik genomen.

Ten tijde van de oprichting telde de vereniging plusminus 20 leden, op het moment heeft de vereniging 71 actief rijdende leden.

Daarnaast heeft de vereniging nog vele ondersteunende leden die de vereniging een warm hart toedragen en welk aantal we natuurlijk altijd graag zien groeien.

Beschermvrouwe van de vereniging is Mw. Duysens-Mulder ( † 6 maart 2023), 

Na in eerste instantie een vereniging te zijn geweest, die voornamelijk op de dressuursport was gericht, zijn momenteel naast de dressuur ook de disciplines springen, en recreatief rijden onder de leden vertegenwoordigd.

In de wekelijkse verenigingsles waar ieder lid aan kan deelnemen wordt echter alleen aandacht besteed aan springen en dressuur.

Deze lessen die op donderdagavond

(springlessen) en vrijdagavond (dressuurlessen) plaatsvinden zijn voor alle toeschouwers toegankelijk, uiteraard onder het genot van een drankje in onze kantine.

Naast de wekelijkse lessen, organiseert de vereniging jaarlijks een aantal activiteiten, vast terugkerend zijn de Paaszegening met de Clubkampioenschappen, de uitwisselingswedstrijd met de Ruitervereniging uit Bocholtz en het jaarlijkse pony- en paardenconcours en oefenspringwedstrijden.

Ook bij deze evenementen is iedereen van harte welkom, meer

informatie over de genoemde activiteiten staat op de site.

Tevens neemt ieder lid deel aan een werkgroep, deze werkgroepen zorgen ervoor dat alle facetten die belangrijk zijn voor het reilen en zeilen binnen een ruitervereniging aandacht krijgen. Nieuwe leden, en indien de interesse aanwezig is bij ondersteunende leden en vrijwilligers, kunnen kiezen bij welke werkgroep ze zich willen aansluiten. De vereniging heeft namelijk een werkgroep: “Kantine en Accommodatie”.

Tot slot van deze korte introductie hopen wij, dat deze site een goede bijdrage kan leveren aan een sportief en plezierig lidmaatschap van RV en PC Voerendaal.

Adres: Manege Op Gen Hek,

Op Gen Hek 21, 6367 GL te Voerendaal.