LESSEN
Elke week wordt er door de vereniging één verenigingsles (max. 5 deelnemers) georganiseerd. Deze is op vrijdagavond van 20.00 tot 21.00 uur. Springen en dressuur wordt afgewisseld. Bij voldoende kinderen wordt er sporadisch ook een kinderles georganiseerd. Deze is dan van 19.00 – 20.00 uur. De ruiter/ amazone dient genoeg rijervaring te hebben om in een les mee te mogen rijden.
Wil je deelnemen aan de les, geef dit dan door via de ‘lessendressuur’ app. Je krijgt dan vanzelf bericht of en wanneer je bent ingedeeld.
Indien de les niet vol is, mogen externen en ondersteunende leden meedoen aan de verenigingsles voor een bijdrage van 15 euro. Je mag maximaal vier keer per jaar op deze manier meedoen. Daarna wordt je geadviseerd om rijdend lid te worden.
Door deelname aan de verenigingslessen onderwerpt men zich aan de instructeur.
Eventuele conflicten tussen rijdende leden en de instructeur welke onderling niet geregeld kunnen worden, kunnen aan het bestuur voorgelegd worden. De uitspraak van het bestuur is hierbij bindend.
Alle verhinderingen m.b.t. de clublessen dienen minimaal één dag van tevoren voor 20.00 doorgegeven te worden aan diegene die de lessen regelt. Bij een te late afmelding zijn de kosten €5,00.
Het deelnemen aan de lessen of andere verenigingsactiviteiten geschiedt op eigen risico.
Voor aansprakelijkheid aan derden dient men WA verzekerd te zijn.
Het is toegestaan als lid om les te krijgen van een eigen instructeur. Tijdens privélessen mogen ook andere rijdende leden gebruikmaken van de binnenbak. Voorkomen moet worden dat meerdere privélessen gelijktijdig plaatsvinden.
De instructeur moet een door het KNHS erkend diploma hebben (via Stichting Veilig Paardrijden). Met een ORUN2 diploma dient een ondertekend lesplan te bestaan. Instructeurs met ORUN 3 of hoger mogen zelfstandig lesgeven. Voor diploma’s uit het verleden gelden overgangsregels. Deze zijn te hier te vinden.
Indien je privéles krijgt van iemand zonder door Stichting Veilig Paardrijden erkend diploma, kunnen wij ons veiligheidscertificaat verliezen. Daarom zijn wij genoodzaakt, iemand te royeren wanneer deze zich niet aan de regels houdt.